Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_leerdam

Trouwen in de gemeente Leerdam

Jullie trouwdag is een bijzonder dag. Het is de dag waarop je jouw relatie officieel bevestigd door een verbintenis. Wij willen dat je de beste herinneringen bewaard aan de huwelijksvoltrekking. Het spreekt voor zich dat de gemeente Leerdam er alles aan wil en zal doen om de huwelijksceremonie goed te laten verlopen. Op deze pagina vind je een aantal aandachtspunten zoals de trouwlocaties, de trouwambtenaren en de kosten.

Melding van het voorgenomen huwelijk

Voordat je gaat trouwen dien je een melding te doen bij de gemeente waar je wilt trouwen. De melding moet ministens twee weken en maximaal een jaar voor de trouwdatum gedaan zijn. Naast deze meldign dien je ook tijdig een trouwdatum te reserveren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met de afdeling Burgerzaken.

Trouwlocaties

Partycentrum Het Dak
• Het Hofje van Mevrouw van Aerden
• Het Stadskantoor

Trouwen op locatie

Je kunt ook trouwen op locatie. Je kunt dan zelf bepalen waar je wilt trouwen. Dit gebouw moet wel aan enkele eisen voldoen. Bovendien moeten er afspraken worden gemaakt met de eigenaar van de locatie. En natuurlijk moet er overleg plaatsvinden met de trouwambtenaar. Meer informatie over het trouwen op locatie kun je krijgen via afdeling Burgers en Voorzieningen bij de gemeente.

Trouwambtenaren

De trouwambtenaar werkt graag mee om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Daarom neemt de trouwambtenaar één tot anderhalve week voor het huwelijk telefonisch contact met jullie op. Je kunt dan de specifieke wensen voor het verloop van de huwelijksvoltrekking en de inhoud van de toespraak kenbaar maken. De gemeente kent meerdere trouwambtenaren.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandag kun je in het stadskantoor kosteloos een huwelijk sluiten. Er kunnen bij deze huwelijksvoltrekking zes personen aanwezig zijn, inclusief het bruidspaar. De andere dagen en locaties brengen verschillende kosten met zich mee.

Meer informatie over trouwen in Leerdam

Stadskantoor Leerdam
Dokter Reilinghplein 1
4141 DA Leerdam
Tel: 0345 636363
Website: www.leerdam.nl
E-mail: info@leerdam.nl