Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_alblasserdam

Trouwen in de gemeente Alblasserdam

In de gemeente Alblasserdam kun je trouwen waar je wilt: in het gemeentehuis, bij je tuis of op een andere locatie. De kosten zijn afhankelijk van de dag en de locatie. Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt voor een huwelijk in Alblasserdam.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Locatie naar keuze

Trouwtijden

Op maandag t/m vrijdag kun je in het gemeentehuis trouwen van 09.00 - 17.00 uur. Op zaterdag en op werkdagen waarop het gemeentehuis gelosten is, kan dit tussen 10.00 en 16.00 uur.

Trouwambtenaar

In Alblasserdam sluiten de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand de huwelijken. Deze ambtenaren zijn speciaal hiervoor benoemd en beëdigd. Bij de meldign van het huwelijk kun je een voorkeur voor een ambtenaar opgeven. Als deze beschikbaar is, zal hij/zij aan jouw verzoek voldoen. De trouwambtenaar neemt ruim voor de trouwdatum contact met je op om de huwelijksvoltrekking met je door te nemen. Voor de gratis huwelijksvoltrekking kun je geen voorkeur opgeven, je krijgt dan namelijk geen toespraak. Ook mag een familie of iemand uit je vriendenkring de toespraak houden. Je bespreekt dit met de toruwambtenaar zodat deze hier rekening mee kan houden. De trouwambtenaar doet dan alleen het officiële gedeelte: het ja-woord vragen en het ondertekenen van de trouwakte. Wil je een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Dan benoemen wij deze voor één dag. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan op dinsdag om 09.00 en 09.30 uur op het gemeentehuis. Bij een gratis huwelijk vraagt de ambtenaar alleen om jullie ja-woord en je ondertekent de akte. Je krijgt geen toespraak. Je mag met maximaal 10 personen komen, dit is inclusief bruidspaar en getuigen.

Meer informatie over trouwen in Alblasserdam

Gemeente Alblasserdam
Cortgene 2
2951 ED Alblasserdam
Tel: 0180 698398
Website: www.alblasserdam.nl
E-mail: info@alblasserdam.nl