Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_gouda

Trouwen in de gemeente Gouda

Gouda is een zeer aantrekkelijke gemeente om in het huwelijksbootje te stappen. Veel mensen trouwen in Gouda vanwege de bijzondere en romantische sfeer. Onze ervaren ambtenaren van burgerlijke stand willen graag eerst kennis met jullie maken om de wensen van het huwelijk uit te laten komen.

Trouwlocaties

• Het Oude Stadhuys Gouda
• De Spiegeltent
• Museum Gouda
• Arti Legi aan de markt
• Raadzaal in het huis van de stad
• Brasserie IJsselweide
• Museumhavencafé 't IJsselhuis

Trouwen op een eigen gekozen locatie

In de gemeente Gouda mag je zelf je trouwlocatie uitkiezen. Elk gebouw kan voor een huwelijkssluiting in aanmerking komen. Er gelden wel enkele voorwaarden als je zelf een gebouw kiest, zo is een huwelijksvoltrekking in een woonhuis bijvoorbeeld niet toegestaan. Aan het aanwijzen van een vaste of eenmalige locatie zijn kosten verbonden.

Trouwambtenaren

De gemeente Gouda heeft verschillende ambtenaren die het huwelijk kunnen voltrekken. Het is ook mogelijk een ambtenaar van de burgerlijke stand van een andere gemeente (BABS), vriend of een familielid van jullie, het huwelijk te laten voltrekken. Hier zijn dan wel voorwaarden en extra kosten aan verbonden. De voorwaarden kun je vinden op de website van de gemeente gouda.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos huwelijk

Binnen de gemeente Gouda is de mogelijkheid voor een kosteloos huwelijk op maandag om 9.15 uur en 9.30 uur. Op een aangewezen locatie is een kosteloos huwelijk niet mogelijk. Een kosteloos huwelijk is een administratieve handeling en vindt alleen plaats in het Huis van de Stad. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente Gouda.

Meer informatie over trouwen in Gouda

Gemeente Gouda
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
Tel: 0182 588444
Website: www.gouda.nl
E-mail: gemeente@gouda.nl