Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in Hoesche Waard

Trouwen in de gemeente Hoeksche Waard

Wat leuk dat jullie gaan trouwen! Voordat jullie daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunnen stappen, moeten jullie het voorgenomen huwelijk eerst melden bij de gemeente waar je wilt trouwen. Doe dit uiterlijk twee weken van tevoren.

Trouwlocaties

Er zijn drie trouwlocateis in de gemeente Hoeksche Waard:

• Servicepunt Oud-Beijerland
• Fort Buitensluis
• Het Oude Raadhuis

Let op! Het is vanwege een verbouwing helaas niet mogelijk in 2019 in het Oude Raadhuis te trouwen. 

Eigen keuze voor locatie

Het is ook mogelijk om een verzoek voor een eigen locatie in te dienen. Dit verzoek moet je tenminste dire maanden voor de gewenste trouwdatum inleveren. Aan een eigen locatie zijn voorwaarden verbonden, tevens zijn de gemeentelijke kosten hoger. 

Trouwambtenaren

Gemeente Hoesche Waard beschikt over verschillende Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand, ook wel BABS-en genoemd. Je bent vrij een van de trouwambtenaren te kiezen om jouw huwelijk te laten voltrekken. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de betreffende BABS.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag en dinsdagochtend om 09.00 en 09.30 uur kun je kosteloos trouwen. Er mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn en er moet tenminste één van beide inwoner zijn van de gemeente Hoeksche Waard. Het gratis huwelijk vindt plaats op het Servicepunt Oud-Beijerland. 

Meer informatie over trouwen in Hoeksche Waard

Tel: 14 0186 / 088-6473647
Website: www.gemeentehw.nl
E-mail: info@gemeentehw.nl