Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_krimpen_aan_den_ijssel

Trouwen in de gemeente Krimpen aan den IJssel

Trouwen in Krimpen aan den IJssel is een bijzondere en waardige aangelegenheid. Deze dag moet dan ook tot in de puntjes verzorgd zijn. In deze gemeente ben je daarvoor aan het goede adres. Willen jullie een traditionele huwelijksvoltrekking of hebben jullie speciale wensen voor de ceremonie in gedachten? In Krimpen aan den IJssel is heel veel mogelijk. 

Trouwlocaties

• Raadhuis Krimpen aan den IJssel
• Streekmuseum Krimpenerwaard
• Restaurant De Schelvenaer
• Restaurant De Pannekoe

Trouwen op eigen locatie

Wat is er nu meer bijzonder dan te trouwen op een door jou gekozen locatie? In Krimpen aan den IJssel bestaat deze mogelijkheid. Hierbij kun je denken aan restaurant of café, maar bijvoorbeeld ook aan een kerk of de kantine van een sportvereniging kan hier prima voor gebruikt worden. Jouw verzoek om deze gewenste locatie eenmalig aan te laten wijzen als 'huis der gemeente' kun je schriftelijk indienen. Uiteraard moet deze locatie wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het staat je vrij om jouw huwelijk door een ambtenaar van de burgerlijke stand in de buitenlucht te laten voltrekken. Deze plek moet wel tot het perceel van de aangewezen locatie behoren. Uitwijk naar binnen dient mogelijk te zijn. 

Trouwtijden

Van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur kun je in de gemeente Krimpen aan den IJssel in het huwelijksbootje stappen. Uiteraard zijn de datum en de tijd afhankelijk van de beschikbaarheid van de locatie en het soort huwelijk wat je kiest.

Trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt het huwelijk. Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om huwelijken te voltrekken. In de gemeente Krimpen aan den IJssel zijn meerdere trouwambtenaren. Elke ambtenaar heeft een heel eigen stijl en sluit een huwelijk op zijn of haar eigen manier; heel serieus of juist met humor. Er zit ongetwijfeld iemand tussen die je aanspreekt. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Voordelig huwelijk

Vkind je een kosteloos huwelijk te sober, dan kun je tegen geringe kosten kiezen voor een huwelijk in een geschikte vergaderruimte. Deze zaal biedt ruimte aan maximaal 15 personen, inclusief bruidspaar en trouwambtenaar. Je krijgt een korte toespraak. Dit huwelijk kan alleen op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voltrokken worden. 

Kosteloos huwelijk

Het is mogelijk om kosteloos te trouwen. Dit kan alleen op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur aan de balie van het raadhuis. De ceremonie beperkt zich tot het jawoord en de ondertekening van de akte. Bij een gratis huwelijk mogen alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn. 

Meer informatie over trouwen in Krimpen aan den IJssel

Gemeente Krimpen aan den IJssel
Olympiade 3
2920 AE Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180-540655
Website: www.krimpenaandenijssel.nl
E-mail: gemeente@krimpenaandenijssel.nl