Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_leiden

Trouwen in de gemeente Leiden

Leiden is een prachtige gemeente waar jullie in het huwelijksbootje kunnen stappen. Deze gemeente kent verschillende trouwlocaties waar jullie kunnen trouwen. Staat jouw ideale locatie er niet bij? Ook trouwen op een eigen locatie is mogelijk!

Trouwlocaties

• Stadhuis
Boot10.nl
• De Burcht
• Rijksmuseum van Oudheden
• Naturalis
• Pieterskerk
• Hortus Botanicus

Eenmalig aan te wijzen locatie

Het is ook mogelijk om het huwelijk op een eenmalige aan te wijzen locatie te voltrekken. Je vindt het aanvraagformulier op de website van de gemeente in het Digitaal loket.

Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt. Het zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden en interesses. De BABS neemt van te voren contact met je op, om de gang van zaken bij de huwelijksvoltrekking met je door te nemen en zo mogelijk nadere informatie van je te krijgen, die eventueel in de toespraak verwerkt kan worden. Je bereid je natuurlijk voor op jouw huwelijk. En je zult het waarschijnlijk prettig vinden om met een trouwambtenaar te maken te hebben die je ligt. Ieder paar heeft een eigen stijl en eigen voorkeur.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos huwelijk

In de gemeente Leiden kun je gratis trouwen op dinsdag ochtend om 08.30 en 09.00 uur. Het gratis huwelijk zal plaatsvinden in de trouwkamer en niet in de trouwzaal. Het bruidspaar mag maximaal 4 personen (inclusief getuigen) voor het huwelijk uitnodigen. Ook ontvang je geen parkeerkaarten en er zal geen toespraak worden gehouden, er worden geen ringen gewisseld en er zal geen muziek zijn. Het is niet mogelijk om te kiezen voor een locatie en er kan geen keuze gemaakt worden voor een trouwambtenaar. De voltrekking van het huwelijk duurt 5 tot 10 minuten.

Meer informatie over trouwen in Leiden

Gemeente Leiden
Langegracht 72
2312 NH Leiden
Tel: 0715 165165
Website: www.leiden.nl
E-mail: sleutel@leiden.nl