Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_nieuwkoop

Trouwen in de gemeente Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop heeft een aantal prachtige trouwlocaties waar het huwelijk kan worden voltrokken. Daarnaast beschikt de gemeente over ervaren trouwambtenaren die van jouw plechtigheid iets bijzonders maken.

Melding voorgenomen huwelijk

Ga je trouwen? Dan maak je eerst een melding van jouw voorgenomen huwelijk. Dit doe je door een meldingsformulier in te vullen. Formulieren om dit voornemen kenbaar te maken ontvang je per mail na de huwelijksreservering. Je kunt contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar je het het huwelijk witl laten voltrekken. Daar maak je dan je voornemen kenbaar. Je hoeft dus niet in de woonplaats van één van beide partners de melding te doen.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis in Nieuwveen
• Het Cultuur Historisch Museum in Ter Aar
• ’t Regthuys in Nieuwkoop
• Remonstrantste kerk in Nieuwkoop
• De Sfeerstal in Nieuwveen
• De pastorie van de H. Adrianuskerk in Langeraar

Trouwambtenaren

Jullie kunnen zelf kiezen welke trouwambtenaar het huwelijk voltrekt. Het is ook mogelijk om het huwelijk te laten voltrekken door een vriend, familielid of collega. Deze persoon wordt dan door het College van B&W benoemd als trouwambtenaar voor één dag en zal ook door de Rechtbank van Den Haag beëdigd worden. 

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

In de gemeente Nieuwkoop is het mogelijk om kosteloos te trouwen op maandag om 08.45 en 09.00 uur in de spreekkamer. Bij dit huwelijk zullen alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn, en het is niet toegestaan foto's te maken.

Meer informatie over trouwen in Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop
Teylersplein 1
2441 LE Nieuwveen
Tel: 0172 521100
Website: www.nieuwkoop.nl
E-mail: info@nieuwkoop.nl