Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_noordwijkerhout

Trouwen in de gemeente Noordwijkerhout

Voordat je gaat rouwen, moet je een aantal zaken (wettelijk) regelen. Zo moet je melding van het huwleijk doen. Deze meldign regel je met de burgerlijke stand van de gemeente waar je gaat trouwen. Je kunt een jaar tot twee weken voor de geplande trouwdatum de melding van het voorgenomen huwelijk doen. Tijdens deze meldign kun je aangeven wanneer en op welke locatie de trouwceremonie plaatsvindt en geef je door wie bij de ceremonie als getuigen aanwezig zijn.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Noordwijkerhout
• Het witte kerkje
• Tespelduyn
• De Duinpan

Trouwambtenaar

In de gemeente Noordwijkerhout kun je zelf een keuze maken voor een ambtenaar van de burgerlijke stand. Vaak is dat een “buitengewoon” ambtenaar van de burgerlijke stand afgekort tot BABS die niet werkt op het gemeentehuis als ambtenaar maar zich uitsluitend beperkt tot de ceremonie voor het huwelijk. 

De gemeente vindt het prettig om een persoonlijke tint aan de ceremonie te geven en hierdoor is het gebruikelijk geworden dat er een gesprek tussen het bruidspaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand plaatsvindt. Geen voorkeur? Dan doet de gemeente dit zelf. Ongeveer twee weken vóór de huwelijksceremonie neemt de ambtenaar van de burgerlijke stand contact op om een afspraak voor dit gesprek te maken. Als dit allemaal is geregeld kan de ceremonie plaatsvinden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Om in aanmerking te komen voor een kosteloos huwelijk, dient één van de partners inwoner te zijn van de gemeente Noordwijkerhout. De kosteloze huwelijken vinden alleen plaats op maandag- en dinsdagochtend om 09.00 uur.

Meer informatie over trouwen in Noordwijkerhout

Gemeentehuis Noordwijkerhout
Herenweg 4
2210 AA  Noordwijkerhout
Tel: 0252 343737
Website: www.noordwijkerhout.nl
E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl