Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_rotterdam

Trouwen in de gemeente Rotterdam

Er kan in Rotterdam altijd en overal getrouwd worden! Naast het traditionele stadhuis kan het bruidspaar iedere plek aanwijzen waar zij elkaar het ja-woord willen geven. Zolang deze locatie maar veilig is en voor iedereen toegankelijk. Ook het tijdstip waarop het bruidspaar in het huwelijksbootje stapt kent geen beperkingen meer in Rotterdam! Je kunt dus ook in het weekend en 's nachts trouwen.

Getuigen

De voltrekking van het huwelijk gebeurt door een ambtenaar van de burgerlijke stand in het bijzijn van minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen. Bij een eenvoudig huwelijk mogen vier getuigen aanwezig zijn, aan te leveren door bruidspaar. Indien stadsgetuigen ingezet moeten worden is het maximum twee, net als bij een gratis huwelijk.
• Een getuige moet minimaal 18 jaar oud zijn.
• Een getuige moet Nederlands kunnen verstaan.

Trouwlocaties

• Trouwkamer van de gemeente
• Trouwkamer naast de Burgerzaal van het stadhuis
Boot10.nl
• Euromast
• Partyschip Jorina

De ambtenaar van jouw keuze

Je kunt een voorkeur voor de trouwambtenaar van jouw keuze aangeven, maar pas twee weken voor de voltrekking wordtr door de gemeente de definitieve indeling gemaakt. Het kan in tijden van grote drukte dus voorkomen dat je niet de ambtenaar van jouw eerste keuze krijgt toegewezen.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk & eenvoudige huwelijksvoltrekking

Het is mogelijk om op woensdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur kosteloos in het huwelijk te treden. Naast het gratis huwelijk heeft de gemeente Rotterdam ook de eenvoudige huwelijksvoltrekking. Deze duurt maximaal 15 minuten, wordt verricht door een ambtenaar van e burgerlijke stand en vindt plaats op maandag of dinsdag in de felicitatiekamer van het Stadhuis of in een eenvoudige ruimte bij een van de Stadswinkels in Rotterdam. Naast het bruidspaar, de getuigen en de trouwambtenaar mogen er maximaal 10 gasten bij de eenvoudige huwelijksvoltrekking aanwezig zijn.

Meer informatie over trouwen in Rotterdam

Stadhuis Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam
Tel: 010 2671625
Website: www.rotterdam.nl
E-mail: info@rotterdam.nl