Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_waddinxveen

Trouwen in de gemeente Waddinxveen

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je trouwen? Dan doe je eerst en meldign in de gemeente waar je gaat trouwen. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Waddinxveen

Eigen locatie kiezen

In Waddinxveen is het mogelijk om op elke locatie in de gemeente te trouwen. Voorheen was dit alleen mogelijk in het gemeentehuis en vier andere, speciaal daarvoor aangewezen locaties. Met het vrijgeven wil de gemeente tegemoetkomen aan de wensen van toekomstige bruidsparen, die hiermee een meer persoonlije invulling kunnen geven aan deze speciale dag. Bruidsparen kunnen zelf een locatie kiezen. Dit kan een gebouw maar ook in de openlucht zijn. De eigenaar/beheerder van die locatie moet het natuurlijk wel goed vinden.

Trouwambtenaren

Ind e gemeente Waddinxveen zijn enkele buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd. Zij zijn uitsluitend belast met het voltrekken van betaalde huwelijken. Deze trouwambtenaren voltrekken het huwelijk op voorkeur van het bruidspaar. Je mag je voorkeur doorgeven aan de mabtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente op het moment dat je de melding van het huwelijk hebt gedaan. Het is gebruikelijk dat er voor de huwelijksvoltrekking een gesprek plaatsvindt tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar met de bedoeling aan de huwelijkvoltrekking een persoonlijk karakter te geven. De ambtenaar van jouw keuze neemt hiertoe enige tijd (minimaal twee weken voor de huwelijksvoltrekking) persoonlijk contact met je op.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos trouwen

Kosteloos trouwen kan uitsluitend aan de balie van het publieksplein met alleen het bruidspaar en de (aangewezen) getuigen. Op maandag- en dinsdagochtend om 08.30 uur.

Meer informatie over trouwen in Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1
2741 HR
Tel: 0182 624500
Website: www.waddinxveen.nl
E-mail: gemeente@waddinxveen.nl